Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

130.Obligimi i selamit (teslimit)

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 164

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Profeti  ka thënë:

“Çelësi i namazit është pastrami (abdesi/gusli). Ndalimi i tij është tekbiri dhe lejimi i tij është teslimi. 1


1 Ebu Daudi, Tirmidhi dhe Hakimi i cili ka thënë se hadithi është autentik dhe Dhehebi është pajtuar. Ky hadith është përmendur në “El-Irua (301)”.

Shpërndaje: