Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruas i përfudon cikli duke qenë në aeroplan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (7)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–15041434.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një gruaje i përfundon cikli gjatë kohës që ajo po udhëton me aeroplan. Ajo dëshiron të falet. A duhet të mjaftohet vetëm me abdes?

Përgjigje: Jo. Ajo duhet të presë derisa të zbresë. Pastaj ajo lahet dhe  falet. Dhe në qoftë se rruga është e gjatë dhe ajo ka frikë se kalon koha e namazit, ajo bënë tejemum pastaj falet. Dhe në qoftë se nuk ka pluhur për tejemum, ajo falet ashtu sikurse është edhe pse ajo nuk mund të lahet: 

”Prandaj frikësojuni Allahut sa të mundeni.” 64:16

Shpërndaje: