Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja në kisha dhe shndërrimi i kishave në xhami

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Fet’hul Mexhid (33)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%2010%20-%2011%20-%201436.mp3

Data e fetvas: 10/11-1436 ose 25/8-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Mund të ndodhë që muslimanët në Perëndim i shndërrojnë kishat, sinagogat dhe vende të tjera pagane të adhurimit në xhami. Cili është gjykimi për këtë?

Përgjigje: Është në rregull falja në një kishë nëse ajo është e pastër dhe e zbrazët nga imazhet. Nuk ka problem për tu falur në të nëse ka hyrë koha e namazit. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Toka është bërë vendfalje dhe pastrim për mua.”

Shpërndaje: