Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ibn Afifi në lidhje me fyerjen e sahabëve

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fataua ue Rasa’il esh-Shejkh Abdur-Rrazak Afifi (1/171)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të fyer një sahabi?

Përgjigje: Fyerja e të gjithë pasuesve në përgjithësi është mosbesim, por fyerja e një sahabiu është mëkat i madh.

Shpërndaje: