Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të agjërojë apo jo gjatë fluturimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqa-06-09-1435-01.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë do të fluturojnë për në Rijad. A është më mirë që të agjëroj apo jo?

Përgjigje: Ti vendos për këtë. Nëse dëshiron që ta prishësh agjërimin për shkak se je duke udhëtuar, bëje këtë. Nuk ka rëndësi se je duke fluturuar. Dhe në qoftë se dëshiron të agjërosh nuk ka asnjë problem. Agjëro ose prishe agjërimin. Nëse agjëron, agjërimi yt është i saktë. Nëse e prish agjërimin ke vepruar përgjatë një lehtësimi dhe Allahu do që lehtësimi i Tij të praktikohet në të njëjtën mënyrë siç Ai urren që Ai të kundërshtohet.

Shpërndaje: