Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia para fëmijëve për Bajram

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Fetvaja nr: 20195
Kryetar: Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz
Nënkryetar: Abdullah Alush-Shejkh
Antar: Salih el Feuzan
Antar: Bekr Ebu Zejd
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në vendin tonë e kemi zakon për t’u dhënë pak para fëmijëve të vegjël, për t’i gëzuar gjatë Bajramit. A është kjo bidat apo nuk ka të keqe në këtë?

Përgjigje: Nuk ka të keqe në këtë. Ky është një adet i mirë që i gëzon muslimanët pavarësisht nëse ai është i rritur ose fëmijë. Ky është një veprim që sheriati i pastër ka nxitur për të.

Shpërndaje: