Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këta nuk kanë dëgjuar për profetin

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah el-Ahadith es-Sahihah (7/1/251)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

I dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Nuk ka jehudi apo nasrani nga ky umet që dëgjon për mua dhe më pas nuk beson në mua, vetëm se do të hyjë në zjarr.”

Shprehja “dëgjon për mua” i referohet realitetit të tij si njeri dhe si i dërguar dhe profet. Ai që dëgjon rreth profetit (salAllahu alejhi ue selam) në një mënyrë që dallon nga udhëzimi i tij i vërtetë, drita dhe karakteret e bukura e tij për shkak të asaj që duket nga muslimanët injorantë ose thirrësat e devijuar në mosbesim që u japin popujve të tyre dhe ua përshkruajnë profetin (salAllahu alejhi ue selem) në mënyrë të gabuar, gjë që në fakt fare nuk ka dëgjuar për profetin pra. Atyre nuk u ka arritur thirrja e tij. As nuk përfshihen nga kërcënimi i hadithit.

Shpërndaje: