Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

24-25.Duhet shmangur pasuesit e bidateve sikurse Esharitë dhe Khauarixhët

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Kitab-ul-I’tikad, fq. 43-47

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

[24] Është e detyrueshme të shmangen pasuesit e bidateve dhe të devijuarit. Disa prej tyre janë Mushebihah, Muxhesimah, Esharitë, Mutezilitë, Rafidit, Murxhiat, Kaderitë, Xhehmitë, Khauarixhët, Selimitë, Kerramijjeh dhe të gjitha sektet e tjera të kritikuara.

[25] Ky është besimi im me të cilin e adhuroj Zotin tim dhe ky është besimi me të cilin babai im vdiq – Allahu e faltë atë.

Hamdi dhe lavdërimi i përket Allahut dhe selamet dhe salavatet e Allahut qofshin mbi Muhammedin dhe familjen e tij.

Shpërndaje: