Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Zekatul-fitr për fëmijën dhe për fetusin

Alameh Abdul-Aziz bin Abdil-lah Alush-Shejkh

Burimi: http://af.org.sa/en/node/4270

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të paguhet zekatul-fitr për fëmijën që nuk agjëroi dhe për fetusin në stomakun e nënës?

Përgjigje: Në lidhje me fëmijën, Ibn Umeri tha:

”I dërguari i Allahut ﷺ urdhëroi burrat dhe gratë muslimanë, të rinj dhe pleq, të lirë dhe skllevër të paguajnë zekatul-fitrin në sasinë e një sa’a hurma ose një sa’ elb dhe se kjo duhet të paguhet para se të nisen njerëzit për në namazin e bajramit.” 1

Prandaj është e detyrueshme të paguhet për fëmijën sepse kjo i përket të drejtave të muslimanëve.

Sa i përket fetusit në stomakun e nënës, Uthman bin Affani rekomandoi që të paguhet për të.


1 Bukhari (1503) dhe Muslimi (984).

Shpërndaje: