“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Disa gabime në lidhje me namazin e akshamit

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Esh’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, fq. 78-79

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

378 – I thashë Ahmedit:

Ndërsa një burrë e fal akshamin, në teshehud e kupton se ai ka falur katër rekate. Çfarë duhet të bëjë ai?

Ai u përgjigj: Ai duhet të bëjë suxhud-us-sehu (sexhden e harresës). Me këtë namazi i tij është plotësuar.

379 – Dëgjova Ahmedin duke u pyetur për njeriun që dyshon nëse ai i ka falur dy apo tre rekate në namazin e akshamit.

Ai u përgjigj:

Ai duhet të konsideroj se ka falur dy rekate.

380 – Dëgjova Ahmedin duke u pyetur për njeriun që kishte falur akshamin dy rekate dhe kjo iu kujtua vetëm pasi kishte filluar të fal namaz nafile.

Ai tha: Dijetarët kishin mospajtim lidhur me këtë.

381 – Dëgjova Ahmedin duke u pyetur për njeriun që fali akshamin katër rekate pa u ulur në rekatin e tretë.

Ai u përgjigj: Ai duhet të bëjë suxhud-us-sehu (sexhden e harresës). Me këtë namazi i tij është plotësuar.

Shpërndaje: