“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Vetëm të varfërve muslimanë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (18/433)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme tu jepet zekatul-fitri kufarëve të varfër?

Përgjigje: Zekatul-fitri lejohet tu jepet vetëm muslimanëve të varfër.

Shpërndaje: