Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

61.Leximi në namazin e xhumasë

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 107

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

8 – Namazi i xhumasë

Ndonjëherë profeti lexonte suren ”El-Xhumu’ah” në rekatin e parë dhe ”El-Munafikun” në rekatin e dytë. Ndonjëherë ai lexonte ”El-Ghashijeh” në vend të sures ”El-Muafikun”1.

Gjithashtu mund të ndodhte që profeti të lexonte suren ”El-Ala” në rekatin e parë dhe suren ”El-Ghashijeh” në rekatin e dytë2.


1 Muslimi dhe Ebu Daudi. Hadithi përmendet në “El-Irua”.

2 Muslimi dhe Ebu Daudi. Hadithi përmendet në “El-Irua (345)”.

Shpërndaje: