Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkulja e qimeve midis vetullave

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (vdiq. 1420)

Burimi: http://binbaz.org.sa/mat/10858

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A konsiderohen qimet në mes të vetullave të jenë pjesë e vetullave dhe cili është gjykimi që femrat t’i shkulin ato?

Përgjigje: Me sa duket ato nuk i përkasin vetullave. Ato qime janë kufi midis dy vetullave. Por nëse lihet shkulja e tyre për shkak sigurie (se mos janë prej vetullave) është më mirë. Përndryshe ato nuk  janë prej vetullave.

Shpërndaje: