Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

65.Korigjimi i imamit në namaz

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 111

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Nëse imamit i ngatërrohet leximi, atëherë profeti ﷺ e ka ligjësuar që të korrigjohet nga të tjerët. Një herë kur ai ﷺ falej me njerëzit ai lexoi gabim. Pas namazit ai i tha Ubejit:

”A u fale me ne?”

Ai tha: ”Po.”

Ai ﷺ tha: ”Pse nuk më korrigjove?”1


1 Ebu Daudi, Ibn Hibani, Tabarani, Ibn Asakir (2/296/2) dhe Edh-Dhija në “El-Mukhtarah” me një zinxhir të saktë transmetimi.

Shpërndaje: