Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

77.Obligimi i të qëndruarit i qetë në sexhde

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 126

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Profeti ka urdhëruar që rukuja dhe sexhdja të kryehen siç duhen dhe e krahasoi atë që nuk e bënë këtë me personin që ha një ose dy hurme; ai nuk përfiton asgjë prej tyre. Ai ka thënë se një person i tillë është hajdut i keq.

I dërguari i Allahut tha se “namazi i atij që nuk e drejton kurrizin plotësisht në ruku dhe në sexhde, është i pavlerë”, e cila është përmendur në kapitullin mbi rukunë.

Ai e urdhëroi burrin i cili u fal në mënyrë të gabuar se duhet të jetë i qetë në sexhde, e cila është cekur në fillim të kapitullit.

Shpërndaje: