Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Deklarata e Ali Hasen el Halebiut për Bin Ladenin

Shejkh Ubejd bin Abdil-lah el-Xhabiri

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=121078

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë mendoni për deklaratën e Ali bin Hasan el-Halabiut lidhur me Usamah bin Ladenin:

“Usame bin Ladeni është një njeri i pasur me një entuziazëm fetar. Ai nuk është student. Ai e gjen veten vetëm në media dhe në gjuhë të njerëzve të cilët flasin për të. Ai është i rrethuar nga një grup Hizbijjun, Tekfirca dhe të ngjashëm me ta. Megjithatë, ne besojmë se ai është i sinqertë, edhe nëse nuk pajtohemi me të në disa çështje.”?

Përgjigje: ”Kjo është metodologjia e Aliut. Gjithmonë me arsyetime dhe me butësi.

Sa për dijetarët e Ehl-us-Sunnetit, ata besojnë se Bin Ladeni është një Kharixhi. Ata nuk i kanë këto arsyetime.

Lidhur me sinqeritetin, nuk është sinqeriteti që arsyeton një veprim. Një veprim duhet të jetë i sinqertë dhe gjithashtu sipas rrugës së profetit salAllahu alejhi ue selem. Sinqeriteti është diçka që është në mes të personit dhe Zotit të tij.”

Shpërndaje: