Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kapja për fyti personin të cilit i bën rukje

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (27)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet personit që bën rukje të kap për fyti gruan nëse është e nevojshme, nëse ajo mbulon fytin e saj dhe kjo ndodh në praninë e mahremit të saj?

Përgjigje: Xhini tashmë po e mundon atë. A do ta mundosh edhe më shumë dhe ta ngulfatësh dhe ti’a rrezikosh jetën e saj? Lexoji Kuran, librin e Allahut dhe kjo mjafton. Kjo mjafton! Xhini do të digjet dhe do të del nga trupi i saj padëshiruar. Por ti mos e rrah atë dhe mos e kap për fyti.

Shpërndaje: