Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

85 gram për arin dhe 595 gram për argjendin

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (18/137-138)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Për sa i përket nisabit (sasia e caktuar që obligon zekatin), nisabi për arin është 85 gram dhe 595 gram për argjendin.

Shpërndaje: