Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sikurse të agjërosh 1 vit

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (20/17)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është vlera e agjërimit të gjashtë ditëve në Sheual? A vlen agjërimi për burrat dhe gratë? A është arrihet vlera vetëm nëse ato agjërohen rresht?

Përgjigje: Të agjërosh gjashtë ditë në Sheual pas Ramazanit është si agjërimi i një viti të tërë. Agjërimi është i përgjithshëm dhe vlenë si për burrat ashtu edhe për gratë, pavarësisht nëse agjëron ditët rresht ose i ndanë.

Shpërndaje: