Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

89.Said Haua – Selefi apo bidatçi? Gjyko vet!

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 119

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

12 – Said Haua tha kur lavdëroi Sufitë ekstrem:

“Një herë një nasrani më tregoi për një ngjarje që kishte përjetuar personalisht. Është një ngjarje e njohur. Personalisht e kam takuar njeriun që luan rolin kryesor pasi e mësova këtë diku tjetër. Ai më tregoi se si mori pjesë në një rreth dhikri dhe se një nga shokët e theri atë me shpatë dhe pastaj ia nxorën atë pa ndonjë gjurmë apo lëndim. Kjo përsëritet dhe vazhdon mes ndjekësve të Rifaiit dhe është një nga begatitë më të mëdha të Allahut për këtë umet.”1


1 Terbijetuna er-Ruhijeh, fq. 217-218.

Shpërndaje: