Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A të lutem apo të lexojë Kuran mes ezanit dhe ikametit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A është e vërtetë që lutja dhe kërkimi i faljes mes ezanit dhe ikametit janë vepër më e mirë sesa leximi i Kuranit?

Përgjigje: Po, sepse koha në mes ezanit dhe ikametit është prej kohëve kur pranohet lutja dhe është e ligjësuar.

Profeti ﷺ ka thënë:

“Lutja mes ezanit dhe ikametit nuk refuzohet.”

Transmeton Sujuti, Ebu Daudi (521), Tirmidhi (212) dhe Nesai (9812).

Koha e lutjes ikën ndërsa koha për leximin e Kuranit nuk ikën, ka mjaft kohë për të lexuar, lexon në një kohë tjetër.

Shpërndaje: