Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A arrihet bereqeti i syfyrit nëse vetëm pimë ujë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%2013426

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A arrihet bereqeti i syfyrit nëse vetëm pimë ujë?

Përgjigje: Po. Syfyri mund të bëhet me çdo gjë. Edhe me ujë bën në qoftë se nuk ka ushqim. Megjithatë, esenca është se syfyri duhet të jetë ushqim. Por në qoftë se ai nuk ka ushqim i lejohet që të pi ujë. E njëjta gjë vlen edhe me iftarin. Nëse nuk gjen hurme për ta filluar agjërimin e fillon atë me ujë. Profeti e kishte zakon ta fillonte agjërimin me hurma të freskëta. Nëse nuk ka pasur e ka filluar me hurme të thata. Nëse nuk i ka pasur as këto, ai e ka filluar atë me ujë.

Shpërndaje: