Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A arsyetohet personi me vesvese në këtë rast?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A janë vesveset sëmundje e atillë që nëse personi me vesvese është ekstrem ose bënë lëshime në sunnet, justifikohet për shkak të kësaj sëmundjeje?

Përgjigje: Jo, ai nuk justifikohet sepse është i urdhëruar të pasojë të dërguarin ﷺ dhe shokët e tij. Feja ësh të e qartë dhe hamdi i përket Allahut. Feja nuk është labirint. Pse nuk kujdeset për të mësuar sunnetin dhe atë që pasonte i dërguari dhe sahabët, dhe ta pasojë atë? Po.

Shpërndaje: