Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A dëshiron t’i shpëtosh dyshimeve dhe epsheve?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/7aqoq-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë i këshilloni nxënësit e dijes kur sprovat dhe epshet janë përhapur?

Përgjigje: I këshilloj ata që të kërkojnë dituri. E vetmja mënyrë për t’iu shmangur sprovave të këtyre dyshimeve epsheve është me anë të dijes. Me dituri ti bën dallimin në mes të vërtetës dhe të kotës. Me të ti mëson se si t’i refuzosh këto dyshime dhe se si të thërrasësh në fenë e Allahut me urtësi. Kërko dituri. Kërko dituri. Kërko shumë dituri.

Shpërndaje: