“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet bazuar në takvim gjatë imsakut dhe iftarit në agjërimin gjatë Ramazanit?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 49: A duhet bazuar në takvim lidhur me imsakun dhe iftarin në lidhje me agjërimin e Ramazanit? 

Përgjigje: Si do që të jetë duhet shikuar agimin dhe perëndimin e diellit. Kjo është më e sigurta. Takvimi obligon që të mos hamë dhe pimë para hyrjes së agimit, në fakt kjo është një masë sigurie.

Shpërndaje: