“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet bërë dhikrin së pari apo tekbiret (e teshrikut) – Mukbil?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Kam´-ul-Mu´anid, fq. 366

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Sot është bërë e zakonshme që njerëzit të bëjnë tekbire pas namazeve të detyrueshme gjatë ditëve të teshrikut. Kjo nuk është ligjësuar. Tekbiret duhet thënë në mënyrë të pakufizuar. Unë po themë se pas namazeve të detyrueshme fillon të bësh dhikrin e ligjësuar. Pastaj të lejohet të bësh  tekbiret1, pavarësisht nëse kjo ndodh pas namazit, ose në mëngjes, mesditë, pasdite apo në mesnatë.


Ditët e teshrikut janë: dita 11, 12, 13 të muajit Dhul-Hixheh, që do të thotë 3 ditët pas Kurban Bajramit.

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/kur-fillon-berja-tekbir-para-bajramit/

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/tekbiret-gjate-diteve-te-teshrikut-pas-namazeve-farz/

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/forma-e-tekbireve-gjate-diteve-te-teshrikut/

Shpërndaje: