Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet dhënë selam kur hynë në xhami?  

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetësi: Gjatë hyrjes në xhami, cili është gjykimi për t’i dhënë selam atyre që janë duke u falur, ka hadith që thotë se kjo është e urryer dhe …

Shejkhu: Jo, kjo nuk është e urryer.

Pyetësi: A nuk ka hadith që e ndalon këtë?

Shejkhu: Jo!

Pyetësi: Do të thotë lejohet.

Shejkhu: Lejohet, madje është prej udhëzimit profetik, madje është obligim. Nëse i takon jepi selam.

Pyetësi: Allahu të bekoftë!

Shejkhu: Dhe ty të bekoftë!

Pyetësi: Pyetja ishte pra për t’i dhënë selam atyre që janë në xhami p.sh.?

Shejkhu: E kuptova atë që kishe për qëllim të pyesësh dhe ti duhet të kuptosh atë që kam për qëllim.

Pyetësi: Allahu të bekoftë!

Shejkhu: Dhe ty të bekoftë!

Shpërndaje: