Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet fëmija të urdhërohet që të falë gjitha namazet farz në xhami?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tahid-25-07-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet fëmiju në moshën shtatë deri në dhjetë vjet, të urdhërohet të falë çdo namaz të detyrueshëm në xhami?”

Përgjigje: ”Nëse fëmiju mund ta bëjë këtë, atëherë ai duhet të mësohet me namazin në xhami. Nëse nuk ka ndonjë rrezik dhe ai vjen dhe shkon me kujdestarin e tij, kjo është më e mirë.”

Shpërndaje: