Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet fshirë qafën gjatë abdesit?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tejjar (1/61)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është ligjësuar fshirja e qafës gjatë abdesit?

Përgjigje: Nuk është ligjësuar fshirja e qafës kur merr abdes, por është ligjësuar vetëm dhënia mes’h kokës dhe veshëve.

Shpërndaje: