Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet kthyer kah Kiblah nëse bëjmë Suxhud-ut-Tilauah?

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Fauaid min et-Tefsir, fq. 327

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet kthyer kah Kiblah nëse bëjmë Suxhud-ut-Tilauah (Sexhden e leximit) jashtë namazit?

Përgjigje: Është më mirë, por nuk është kusht. Është më mirë nëse e bëni këtë sikurse në namaz. Shumica e dijetarëve thonë se duhet të kryhet si në namaz (i kthyer kah Kiblah). Kjo është më mirë. Profeti ishte i kthyer kah Kiblah kur ai bënte sexhde.

Shpërndaje: