“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet paguar dëmshpërblim nëse e pres një pemë në harem?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa’il el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/138)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet paguar dëmshpërblim në qoftë se kemi prerë një pemë brenda haremit?

Përgjigje: Unë nuk di ndonjë dëshmi të qartë lidhur me këtë. Ka mendime të ndryshme mbi këtë çështje, Allahu e di më së miri.

 

Shpërndaje: