Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet paguar zekatin për tokën e shitur pas 5 muajve?

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (18/21)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetja 1: Babai ynë vdiq 1 vit e gjysmë më parë dhe la pas tokë që u trashëgua nga trashëgimtarët. Gjashtë muaj pas vdekjes së tij, trashëgimtarët shitën tokën dhe ndanë fitimet ndërmjet tyre për një periudhë prej pesë muajsh. A duhet të paguhet zekati për atë fitim pasi që nuk e kanë pasur për një vit të tërë?

Përgjigja 1: Nuk paguhet asnjë zekat për atë fitim derisa të ketë kaluar një vit i tërë.

Shpërndaje: