“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet paralajmëruar fëmijët kundër besimeve të këqija?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (11)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të paralajmërojmë fëmijët tanë dhe të rinjtë tanë kundër bidateve të ndërlidhuara me varrezat dhe përkushtimi për to dhe tu tregohet atyre se ato as nuk sjellin dobi e as dëm?

Përgjigje: Pa dyshim. Është e detyrueshme për t’ua mësuar fëmijëve dhe të rriturve besimin e saktë dhe të paralajmërohen ata kundër besimeve të këqija. Duhet t’u bëhet e qartë kjo atyre. Atyre duhet tu ipet ky mësim. Ata duhet të rriten me këtë në mënyrë që të mos të mashtrohen. Kjo vlenë veçanërisht sot kur injoranca dhe bestytnitë janë përhapur.

Shpërndaje: