“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet përgjigjur ftesës së dasmes

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika´ati ma´a esh-Shajkhajn, pyetjet janë bërë nga Abdullah et-Tejjar (2/146)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është obligim pjesëmarrja në një dasmë, nëse ftesa është bërë me anë të kartolinave?”
 
Përgjigje: “Nuk është e detyrueshme për t’iu përgjigjur ftesës përveç nëse personi që fton me të vërtetë tregon se ai dëshiron që ju të vini në dasme.”

Shpërndaje: