Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet përkujtuar personin i cili ha nga harresa gjatë agjërimit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: I dërguari ﷺ ka thënë:

“Kush harron se është agjërueshëm dhe ha ose pi, le ta plotësojë agjërimin e tij sepse Ai që e ushqeu dhe i dha të pijë ishte Allahu.”

Transmeton Bukhari (1933) och Muslim (1155).

Nëse e shikoj një agjërues duke ngrënë nga harresa gjatë ditës në Ramazan, a jam i obliguar që ta përkujtojë apo duhet ta lë?

Përgjigje: Ai ka harruar (që është duke agjëruar), përkujtoje atë. Po!

Shpërndaje: