Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet përkujtuar personin i cili ha nga harresa gjatë agjërimit?

Imam Muhammed bin Ibrahim Alush-Shejkh (v. 1389)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (4/193)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e detyrueshme për të përkujtuar personin i cili ha nga harresa gjatë agjërimit?

Përgjigje: Nuk është e detyrueshme për të përkujtuar atë sepse ai nuk ka bërë mëkat. Ai është i arsyetuar. Ka dy mendime në këtë çështje dhe ky është mendimi i saktë. Ai që thotë se është e detyrueshme duhet ta argumentojë këtë.

Shpërndaje: