Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet që gruaja të marrë abdes para se të bëjë marrëdhënie seksuale përsëri?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: “El-Fetaua el-Kajjimeh lil-Usratil-Muslimeh, fq. 14

Përmblodhi: Sa’d Abdul-Gaffar Ali

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Profeti ﷺ ka thënë:

إذا أتى أحدكم أهله ثم أراد أن يعود فليتوضأ

“Nëse dikush i afrohet gruas së tij të bëj marrëdhënie intime dhe këtë dëshiron ta përsërisë, atëherë le të marrë abdes.”

A është kjo posaçërisht për burrin apo kjo vlen edhe për gruan?

Përgjigje: Kjo është ligjësuar për burrin i cili dëshiron të ketë marrëdhënie intime përsëri me gruan e tij. Pra, ky hadith i drejtohet burrit dhe jo gruas.

Shpërndaje: