Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çka duhet të bëjë plaka që nuk agjëron për shkak të harresës?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’h-il-Mexhid (7)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëna ime, Allahu e ruajt, është e sëmurë dhe e moshuar, dhe ka filluar të harrojë, nganjëherë nuk di asgjë, nuk falet dhe nuk agjëron. A duhet të bëjmë kefara (shpagim) për të, të ushqejmë një të varfër për çdo ditë që nuk agjëron, apo çka duhet të veprojmë?

Përgjigje: Nëse ajo nganjëherë di dhe kupton duhet bërë kefara (shpagim) për të, dhe në qoftë se ajo nuk di dhe nuk kupton asgjë gjatë tërë kohës atëherë ajo nuk ka obligime.

“Allahu nuk e obligon askënd përtej mundësive të tij.” El-Bekare, 2:286

Shpërndaje: