Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të dëshmohet divorci?

Imam Muhamed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)
Silsilat-ul-Huda uen-Nur (889)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të dëshmohet divorci?

Përgjigje: Po, ky veprim është sunnet. Sipas sunnetit, dy dëshmitarë duhet të dëshmojnë divorcin ashtu sikurse e dëshmojnë martesën. Kjo transmetohet në “es-Sunen” të Ebu Daudit nëpërmjet Imran bin Husejnit.

Shpërndaje: