Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të jenë të pranishëm fëmijët kur lutemi për ta?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (105)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur babai apo nëna duan të lexojnë lutjet mbrojtëse për fëmijët, a është e domosdoshme që fëmijët të jenë të pranishëm?

Përgjigje: Jo, kjo nuk është e domosdoshme. Ata mund të lexojnë dhe të luten për ta kur e lexojnë dhikrin e tyre në mëngjes dhe mbrëmje edhe pse fëmijët nuk janë të pranishëm.

Shpërndaje: