Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të konsultohem me gruan e parë për të martuar të dytën?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (787)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”O Shejkh! Doja të pyes. Dikush don që të martohet me një grua të dytë, a obligohet që të konsultohet me gruan e tij? P.sh: Mund të ndodh një e keqe ose…”

Përgjigje: ”Ai fillimisht duhet ta përgatisë dhe ta bëjë atë që të kuptojë se kjo çështje është e lejuar në islam pa kushte dhe pa kërkesa, përveç atij (kushti) që e ka përmendur Allahu i Lartësuar në Kur`an, dhe i cili është: ”Drejtësia”.

Ai duhet t`ia përsëris asaj këtë çështje derisa t`i bëhet e qartë në sytë e saj…”

Shpërndaje: