Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të lexohet el-Fatiha shtatë herë gjatë rukjes?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet’h-il-Mexhid (29)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është transmetuar në të vërtetë se të sëmurit duhet t’i bëhet rukje duke lexuar suren el-Fatiha shtatë herë?

Përgjigje: Unë nuk di diçka (ndonjë argument) lidhur me këtë. Ndërsa është konfirmuar se personit të sëmur duhet t’i bëhet rukje me leximin e sures el-Fatiha. El-Fatiha duhet përsëritur por pa një numër të kufizuar. Një numër i kufizuar kërkon dëshmi. Përndryshe është mirë që të përsëritet surja el-Fatiha në lidhje me rukjen.

Shpërndaje: