Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të themi Allahu-Ekber apo Estagfirullah pas përfundimit të namazit?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masail Ebi Umer Asadhan lil-Imam Bin Baz rahimehullah. faqe 14-22.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Kam pyetur Shejkhun (Imam Bin Bazin rahimehullah): nëse menjëherë pas namazit duhet të themi Allahu Ekber, Allahu Ekber.

Ai (Imam Bin Bazi rahimehullah) u përgjigj: Duhet të themi Estaghfirullah, Estaghfirullah.

Unë i thashë: Çfarë të themi për thënien e Ibën Abasit, “Unë e dija se namazi i Profetit -صلى الله عليه وسلم- kishte përfunduar kur dëgjoja tekbiret e tij (thënien Allahu-Ekber)?”

Ai (Imam Bin Baz Rahimehullah) tha: Tekbiri është pjesë e Tesbihut (thënies Subhan-Allah) dhe tahmidit (thënis elhamdulilah).”

Pastaj ai tha se bashkimi i transmetimeve të ndryshme shpjegojnë njëra-tjetrën.

Shpërndaje: