Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet thënë tekbiret e teshrikut vetëm pas namazeve?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
El-Lika esh-Shehri (76 B)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë ditëve të teshrikut, a duhet të thuhet tekbir vetëm pas namazeve apo gjatë gjithë kohës?

Përgjigje: Mendimi i saktë është se është sunnet të thuhet tekbir gjatë gjithë kohës gjatë ditëve të teshrikut. Kështu tha Allahu në librin e madhërishëm:

”Dhe madhëroni Allahun në (tre) ditët e caktuara (të teshrikut).” 2:203


Ditët e teshrikut janë: dita 11, 12, 13 të muajit Dhul-Hixheh, që do të thotë 3 ditët pas Kurban Bajramit.

Shpërndaje: