“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet thyer eshtrat e akikës?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet ul-Huda-uen nur (208, 813)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ibn-ul-Kajjim përmend në ”Tuhfet-ul-Meudud” se eshtrat e akikës nuk duhet të thyhen. A është e vërtetë?

Përgjigje. Jo.

”Mendimi që thotë se eshtrat e akikës nuk duhet të thyhen është i kotë dhe nuk ka bazë.”

Shpërndaje: