Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet t’ia agjërojnë ditët e humbura babait i cili vdiq?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (11)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1432-07-24_0.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një njeri i sëmurë e ndërpreu agjërimin e Ramazanit. Pas katër dite në Ramazan ai vdiq. A duhet fëmijët e tij të agjërojnë për të, ditët që i ka humbur?

Përgjigje: Nëse ai vdiq nga sëmundja pa pasur mundësi që t’i agjërojë ditët e humbura, ai nuk është i detyruar me asgjë.

Shpërndaje: