“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet t’ia falim namazin e xhenazes personit që ka bërë vetëvrasje?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Mexhmu Fataaua Ibn Baz 13/162
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A duhet t’ia falim namazin e xhenazes personit i cili ka bërë vetëvrasje?”

Përgjigje: “Disa myslimanë duhet t’ia falin namazin e xhenazes (dhe jo nga një numër i madh), ashtu sikurse i falet namazi i xhenazes mëkatarëve të tjerë. Kjo për shkak se, edhe pse ai ka bërë vetëvrasje, sipas Ehlus-Sunnetit personi i tillë prapëseprapë konsiderohet mysliman.”

Shpërndaje: