“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A e ka bora të njejtin gjykim sikurse shiu?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: http://www.alnajmi.net/voices.php?action=show&id=379

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Mund të bie borë në Francë. A e ka bora të njëjtin gjykim si shiu kur bëhet fjalë për mos shkuarjen në xhami?

Përgjigje: Kjo nuk ka të njëjtin gjykim si shiu që rigon poshtë. Ajo bie si rigë e jo si shi. A po? Unë nuk e di këtë! Ai që ka rroba dhe ka mundësi për të shkuar në xhaminë më të afërt duhet ta bëjë këtë. Përndryshe, ai mund të falet në shtëpi. Në qoftë se ata janë një grup (nëse nuk kan vend falje), ata mund të rregullojnë një vend falje, për shembull mund të falen në një shtëpi.

Shpërndaje: