Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e ka islami dhe krishterizmi të njejtin besim?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (15)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsir_27-07-1433.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi i atij që thotë se besimi ynë dhe i krishterëve është një, këtë e thotë për interesa materiale dhe politike?”

Përgjigje: ”Allahu na ruajttë nga një fjalë e tillë. Ne dhe të krishterët nuk e kemi fare një dhe të njëjtin besim. A është Teuhidi dhe besimi i Ibrahimitalejhi-selam sikurse triniteti? A thuhet kështu për qëllime të kësaj bote? Kjo nuk lejohet.”

Pa dyshim, ne jemi të lejuar që të bëjmë shitb-blerje me ta dhe të kemi pakte me ta nëse kjo i sjell dobi fesë tonë dhe nuk e dëmtonë atë, dhe na kursen nga sherri i tyre. Madje edhe i Dërguari salAllahu alejhi ue selem ka pasur pakte me ta. Megjithatë, nuk është e lejuar për ne që të kënaqeimi me fenë e tyre ose të lavdërojmë fenë e tyre. Kjo është blasfemi kundër Allahut Azze ue Xhel.”

Shpërndaje: