“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A e ka obligim gruaja që të lahet në ditën e xhuma?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

514 – E pyeta Imam Ahmedin nëse gratë janë të detyruara që të lahen në ditë e xhuma.

Ahmed bin Hanbeli tha:

“Po.”

Is’hak bin Rahojah ka thënë:

Gruaja që merr pjesë në namazin e xhumasë duhet të lahet.

Shpërndaje: